W kolejnym tygodniu praktyk zawodowych Erasmus+ zdobywamy nowe umiejętności zawodowe, poznajemy nowych ludzi i nowy styl pracy. Pierwsze dni były wyzwaniem, ale Hiszpanie są chętni do pomocy i jesteśmy coraz bardziej zintegrowani. W ramach programu kulturalnego zobaczyliśmy największe oceanarium w Europie, z ekosystemami morskimi z całego świata. Największą atrakcją był podwodny tunel, gdzie poczuliśmy się jak w oceanie obserwując rekiny i płaszczki. Wspaniale zaprezentowały się również delfiny podczas specjalnego pokazu.
Z kolei na akwaria z meduzami można było patrzeć bez końca. W strefie arktycznej zobaczyliśmy morsy i beługi. Uczestniczymy też w wielkim Święcie Ognia i Tradycji, którego początki sięgają średniowiecza. Jest głośno, radośnie, co chwilę wybuchają fajerwerki oraz petardy. Hiszpanie wychodzą na place i ulice. Przygotowują na nich ogniska, na których przyrządzają tradycyjne danie czyli paellę valencianę. To ryż z dodatkiem szafranu, mięsa lub owocami morza gotowany na specjalnej patelni z dwoma uchwytami. To niesamowite miasto z wieloma atrakcjami. Pozdrawiamy